På gång på Hagateatern

Många grupper är igång och repeterar i teaterns lokaler och föreställningarna är en saliga blandning av olika genrer. Följande föreställningar är under planeringsstadiet eller under repetition. 

VUXENGRUPPER

Musikgruppen
Arbetar med sång och musik ibland direkt till olika förestälningar men planerar även egna musikcafeer.

Revygruppen
Skriver och skapar texter till nyårsrevy. Börjar repetera till hösten 2019. Planerad premiär januari 2020. Regi Mona Ramzell

Arturo Ui
Pjäs av Brecht, beräknad premiär april 2020. Regi Parviz Nassiri

Musikalen Rent
Rent är en musikal om några socialt utstötta som bor på ett loft i ett rivningshus i Alphabet City, New York. Den berättar historien om en grupp vänner som kämpar med motgångarna i livet och utspelar sig under 1980-talets sista år och år 1990. Beräknad premiär november 2020

David och Lisa
"Det är lättare att måla om golv än själar"
En pjäs om fyra ungdomar som lider av psykisk ohälsa. David, ensam son till en överbeskyddande mor. Lisa vars föräldrar inte vill veta av henne sen den dagen hon blev utsatt för sexuellt övergrepp och intar olika personligheter när sanningen blir för svår. Simon en förlängning av David och sist Jeanette flickan som aldrig fått kärlek. Hur överlever vi en kärlekslös barndom? Kan vi reparera den, frigöra oss och bli lyckliga när vi blir vuxna? David och Lisa är en berättelse om ensamhet, kärlek och att våga. Premiär oktober 2020.

 

ÄNGLARNA
Utvandrarna av Wilhelm Moberg
Arbetar med att dramatisera klassikern Utvandrarna om några männsikors levnadsöde under mitten av 1800 talet. Vi följer Karl Oskar, Kristina och männsikor i deras närhet som bestämmer sig att utvandra till Amerika. Beräknad premiär september 2020.